VIDEO cu drona la podul care se construiește peste râul Someşul Mic, lângă Gilău

 

Lucrările la podul peste râul Someș, care ar urma să lege tronsonul de 52 de km din Autostrada Transilvania cu tronsonul ”muzeu”, de la Gilău la Nădășelu, avansează.

 

Viaductul care este construit va avea o lungime de 700 de metri.

 

Reprezentanţii Asociaţiei Pro Infrastructură, ONG specializată monitorizarea lucrărilor de infrastructură care se desfăşoară pe teritoriul României, au analizat stadiul lucrărilor. 

 

Şantierul ciotului de 766 de metri de la Gilău, parte din Autostrada A3, este momentan în grafic pentru finalizarea în luna septembrie 2018, aşa cum puteţi observa din filmarea aeriană şi din fotografiile de la sol realizate în acest weekend. Constructorul încă lucrează la pilele podului peste Someşul Mic, dar şi la breteaua de acces dinspre Cluj-Napoca spre Nădăşelu.

 

Vestea bună este că au sosit primele piese din macaraua de 600 de tone prin care vor fi ridicate şi instalate grinzile fabricate de Bechtel. "Monstrul", aşa cum a fost botezat de entuziaşti, este un imens puzzle 3D care probabil va fi asamblat complet săptămâna aceasta. La încărcare va fi ajutat de două macarale mai mici.

 

Transportul şi instalarea propriu-zisă a celor 64 de grinzi vor fi operaţiuni spectaculoase care ar trebui să înceapă în perioada imediat următoare şi, în mod normal, vor ţine 25-30 de zile”, au explicat specialiştii.

 

Tronsonul Gilău - Nădășelu a fost finalizat anul trecut, dar nu poate fi folosit pentru că nu se poate ajunge la el.

Comentarii Facebook