Vezi lista vinurilor romanesti falsificate. Bem apa cu alcool si mult zahar


Multe din vinurile romanesti sunt facute dintr-un amestec de apa, zahar si alcool, anunta expertii laboratorului oficial al Uniunii Europene care au procesat probe de la cinci producatori din Romania.

Verificarile au fost facute de specialistii de la Inspectia de Stat pentru Controlul Tehnic Viti-vinicol, care au testat sortimentele gasite in hipermarketuri. Laboratorul oficial al Comisiei Europene a demonstrat ca in loc de vin la sticla este vanduta apa exogena si alcool din trestie de zahar sau porumb.

Contrafacute sunt vinurile de masa demiseci. Astfel, sortimentele "Stramosesc" si "9 poloboace" produse de SC Vinexport Trade Mark Focsani contin zahar in proportie de 30, respectiv 40% si sunt suspectate ca ar avea si apa, anunta stirileprotv.ro.

"Perla Dunarii" produs de SC Vinton Galati contine zahar in proportie de 100% si apa in proportie de 80%.

Binul de masa "Buchet", un demisec rosu si alb produs de Casa de Vinuri Zoresti Buzau, contine zahar in proportie de 30, respectiv 20%.

Sortimentul "Babanul", produs de Murfatlar, ar avea in compozitie 60% zahar si 40% adaos de apa.

"Alb Nobil", un vin de masa demisec alb, fabricat de SC Rom Cas Srl Dambovita, respecta aceeasi "reteta" si contine zahar in proportie de 100% si 60% apa.

Aceste societati risca amenzi sau chiar pierderea licentei.

Comentarii Facebook