Joi 9 Februarie

„Vai de ea țară”: Zeci de pensionari din România primesc doar 33 de lei pe zi după 40 de ani de muncă. „Rupem de aici, punem dincoace”


În luna ianuarie 2022, valoarea pensiei minime a crescut la 1.000 de lei, oamenii fiind nevoiți să trăiască cu 33 de lei pe zi chiar și după 40 de ani de muncă. 

În nordul ţării oamenii au pensii agricole, adică pensii de CAP. Acesta este cazul şi lui Nea Petrea şi a lui tanti Ana din comuna Lunca, Botoşani. Împreună aduc în casă 2.300 de lei pe lună. Mai exact, 'nea Petre ia 1.300 de lei, iar tanti Ana 1.000 de lei pe lună. Cei doi se descurcă greu cu banii, chiar dacă fac economie, din cauza faptului că, pe timp de iarnă, Petre trebuie să plătească 1.800 de lei pe o maşină de lemne, potrivit Antena 3 CNN.

Cum putem. Aşa facem economie, trebuie să rupem de aici să le iei pe astea mai puţine ca să poţi să le iei, că dacă nu ajung banii, ce facem din pensie în pensie. Bani împrumut cine îţi dă? Nu-mi dă nimeni”, a răspuns Nea Petre, după ce a fost întrebat cum se descurcă cu banii.

O să facem un borş zeamă cum se spune cu carne de pasăre, sarmale, piftie, din astea aşa. Nu ne permitem cam toate, că de unde bani, ce să faci cu cele 10 milioane ale mele dacă dau trei sau patru milioane pe pastile, ce ne mai rămâne? Cu ce mai trăieşti. Asta e. Ne descurcăm cu chibzuinţă cum s-ar spune. Rupem de aici, punem dincoace, ce să facem, înainte”, a transmis doamna Ana, când a fost întrebată cum se va descurca de Crăciunul acesta.

Cei doi reuşesc să îşi ducă traiul de pe o zi pe altă cu puţinul pe care îl au.


Comentarii Facebook