Sambata 26 Octombrie

Urmează o nouă serie de scumpiri după alegerile din 9 iunie: „Încă un puseu de inflație pe care nu ni-l doream”


Vești proaste pentru români. Specialiștii spun că după alegerile din data de 9 iunie ne vom alege cu o nouă serie de scumpiri. Ba chiar mai mult, apare și o taxă nouă. 

Deja este știut faptul că de la 1 iulie 2024 vor crește accizele la carburanți, iar benzina se va scumpi cu 43 de bani/litru, în timp ce prețul motorinei va fi majorat cu 39 de bani/litru. 

La ora actuală, în benzinării, prețul unui litru de benzină este 6,95 lei, ceea ce înseamnă că un plin de 50 de litri, ne costă undeva în jur de 350 de lei. Ei bine, de la 1 iulie 2024, benzina se va majora la 7,38 lei/l, iar dacă vom face un plin de 50 de litri, vom scoate din buzunar aproape 370 de lei. 

Adrian Negrescu, consultant economic Frames, a vorbit despre noua serie de scumpiri, dezvăluind că pe lângă scumpirea carburanților, vom mai vedea majorări și în cazul seriviciilor sau al produselor alimentare. 

De asemenea, Negrescu a mai declarat că după alegerile din 9 iunie 2024, vom avea o nouă taxă și anume taxa pe veniturile nedeclarate. 

În primul rând vom vedea carburanții cu peste 7 lei/ litru, începând cu 1 iulie. Mai departe, bineînțeles, aceste scumpiri ale carburanților se vor traduce în scumpiri ale serviciilor, produselor alimentare. Încă un puseu de inflație pe care nu ni-l doream, dar care din păcate va trebui să îl suportăm începând din această vară.

De la 1 iulie crește și salariu minim pe economie. Apare și o taxă nouă, taxa pe veniturile nedeclarate. Toate aceste lucruri, puse cap la cap, vor duce la mari probleme în economie, pentru că numai creșterea salariului minim va aduce în plus niște costuri și niște prețuri mai mari pentru tot ceea ce consumăm noi. Noi din păcate suntem campioni europeni la creșteri de prețuri, pentru a cincea lună la rând, începând cu luna iulie“, a declarat consultantul economic pentru antena3.ro.

Comentarii Facebook