Unul dintre cele mai mari lanțuri de hipermarketuri din România a intrat în insolvență



Unul dintre cele mai mari lanțuri de hipermarket-uri din țară, Carrefour România, a fost obligat de Tribunalul Bucureșto să intre în insolvență, la cererea unui furnizor.


Decizia a fost publicata pe site-ul Tribunalului Bucureşti, iar procedura de insolvenţă a fost cerută de compania GSL Logistic, un distribuitor de scutece şi accesorii pentru copii si adulţi din Bucureşti.

Potrivit unor surse apropiate companiei, datoriile Carrefour România către furnizor sunt de circa 800.000 de lei (170.000 de euro), notează ZF.

Carrefour a achitat deja datoria, la cererea avocaților, şi a cerut suspendarea hotărârii de intrare în insolvenţă, o decizie urmând a fi luată în prima săptămână din luna ianuarie.

Carrefour Romania SA consideră ca această hotărîre este netemeinică, întrucât situaţia financiară a Carrefour Romania SA este extrem de solidă, iar pretinsa creanţă a societăţii comerciale care a declanşat această procedură judiciară a fost deja achitată, cererea sa fiind lipsită de obiect. Avocaţii noştri au fost mandataţi să iniţieze toate demersurile legale care se impun pentru atacarea acestei hotărâri care încă nu a fost comunicată oficial societăţii noastre. Informăm pe această cale toţi partenerii noştri (furnizori, clienţi, consumatori) că activitatea Carrefour Romania SA se desfăşoară în condiţii normale, societatea urmaând a-şi respecta toate obligaţiile, potrivit contractelor încheiate", se arată într-un comunicat transmis de Carrefour România.

Comentarii Facebook