Un clujean a ales să studieze la Iași, fugind de ultra lăudatul Cluj. De ce devine capitala Moldovei tot mai atractivă?


Iaşul atrage foarte mulți tineri, fiind noul Cluj în inima tinerilor care aleg să înceapă studiile într-un oraș mare. Având obiective turistice comparabile cu Clujul, Iașiul are evenimente și este atractiv din punct de vedere al prețurilor.

Tinerii sunt speriați de chiriile tot mai mari din Cluj-Napoca. Aceasta este și situația lui Cristian, un tânăr în vârstă de 21 de ani din Cluj-Napoca, atras de o facultate din Iași, deși avea destule la dispoziție și în orașul natal.

De loc sunt din Cluj, acolo m-am născut, am copilărit şi am făcut şcoală, inclusiv liceul. La facultate am vrut să vin în Iaşi, am încercat să mă desprind de părinţi, să fiu independent. Preţul unei chirii este mult mai mic în Iaşi faţă de Cluj. Aici am reuşit să-mi găsesc, în oraş, un apartament cu două camere, de aproximativ 40 de metri pătraţi, cu 270 de euro. În Cluj, în momentul de faţă, cred că este imposibil să mai găseşti aşa ceva“, a explicat Cristian, un tânăr în vârstă de 21 de ani, care a ales să studieze la Iaşi, conform Adevărul.ro.

Aceste spune că Iașiul este mult mai ofertant acum decât Clujul ultra lăudat.

Clujul este un oraş care se dezvoltă, dar preţurile sunt exagerat de mari. În momentul de faţă sunt student, dar sunt şi angajat şi îmi permit să trăiesc decent, fără a cere ajutorul părinţilor. După ce termin facultatea am de gând să rămân în Iaşi, poate să-mi cumpăr un apartament sau o casă, deci cu siguranţă mă voi stabili aici. Este un oraş superb, cu multe obiective, un oraş îngrijit, curat, cu multe parcuri şi spaţii verzi. În Iaşi găseşti cam tot ce-ţi poţi dori la un oraş mare”, a mai adăugat acesta.

Agenții imobiliari spun că prețurile din Iași sunt bune. 

În comparaţie cu alte oraşe mari ale ţării, în Iaşi putem să găsim încă chirii cu preţuri decente. Avem în ofertă apartamente care se închiriază cu preţuri cuprinse între 200-250 de euro. Nu sunt apartamente mari, de cele mai multe ori sunt cu o cameră, dar sunt foarte căutate de către studenţii din alte oraşe, care au nevoie de cazare“, a declarat Ionuţ, agent imobiliar în Iaşi.

Iaşul este o oraş care se dezvoltă constant, care atrage tinerii şi-i face să rămână aici. Este un oraş în care te poţi deplasa relativ uşor, exceptând orele de vârf, şi mulţi aleg chirii în zonele aflate la marginea oraşului, unde preţurile sunt mai accesibile dar condiţiile sunt foarte bune. Totodată, mulţi dintre clienţii noştri, care caută apartamente, sunt tineri. De multe ori sunt tineri din alte oraşe, care au studiat în Iaşi şi acum lucrează aici. Deci, cred că mulţi aleg să se stabilească în Iaşi”, mai spune agent imobiliar în Iaşi. 

Comentarii Facebook