Duminica 28 Aprilie

Un bărbat a dus trei teancuri de bani topiţi la Banca Naţională şi a primit bancnote noi


Un român a dus trei teancuri de bani topiţi, în bancnote de 100 şi 200 de lei, la Banca Naţională a României şi a primit bancnote noi. Cazul a fost relatat chiar pe pagina de Instagram a Băncii Naţionale a României, acolo unde reprezentanţii BNR au explicat şi care sunt condiţiile pentru ca banii uzaţi sau deterioraţi pot fi schimbaţi.

Potrivit BNR, pentru a putea fi schimbate, bancnotele trebuie să aibă seria şi numărul şi să nu le lipsească mai mult de 40% din suprafaţă.

Românii care deţin astfel de bancnote, şi care întrunesc condiţiile de mai sus, se pot adresa sucursalelor BNR. Lista completă a agenţiilor şi sucursalelor regionale BNR poate fi consultată pe site-ul oficial al instituţiei.

Știți deja că înlocuim la ghișeele sucursalelor noastre bancnotele uzate sau deteriorate, dar v-ați întrebat până acum ce se întâmplă cu cele arse?

Zilele trecute, am primit solicitarea de a înlocui chiar un teanc de bancnote arse.

În acest caz specific, operațiunea de preschimbare a putut fi realizată, întrucât bancnotele îndeplineau criteriile pe care vi le-am detaliat într-un videoclip anterior, mai exact:

- prezentau elementele de identificare (seria și numărul);

- chiar dacă erau arse, nu le lipsea mai mult de 40% din suprafață", se arată în postarea de pe Instagram.

Comentarii Facebook