Uioreanu le cere clujenilor să propună un nume pentru Aeroportul Internațional Cluj

 

Consiliul Judeţean Cluj vrea să schimbe numele Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca și să includă numele unei personalităţi de marcă, reprezentativă pentru judeţul nostru şi pentru întreg arealul geografica.

 

În contextul în care procesul de modernizare şi extindere a Aeroportului va continua în perioada următoare într-un ritm alert, Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca îşi va consolida rolul şi prezenţa în viaţa comunităţii, urmând a fi din ce în ce mai des asociat cu judeţul Cluj şi devenind din ce în ce mai evident o parte a identităţii locale şi regionale. 

 

Prin această măsură Consiliul Judeţean îşi propune să contribuie la o mult mai frecventă asociere a Aeroportului cu judeţul Cluj dar şi cu întreaga regiune, contribuind astfel inclusiv la consolidarea unei identităţi locale şi regionale. În acelaşi timp, prin acest demers se îndeplineşte o datorie de onoare, aceea de a recunoaşte meritele, cinsti şi face cunoscute marile personalităţi pe care judeţul Cluj le-a dat de-a lungul timpului, personalităţi care au făcut cinste şi au promovat judeţul pe plan naţional şi internaţional şi al căror nume trebuie să se identifice cu judeţul Cluj. Totodată, un studiu efectuat recent împreună cu Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca, referitor la denumirea a 140 de aeroporturi din străinătate, a relevat faptul că numele acestora nu este legat neapărat de aviaţie sau de personalităţi din acest domeniu, ci de personalităţi istorice, ale artei, culturii, vieţii ştiinţifice etc.

 

Printre personalităţile de excepţie a căror viaţă sau activitate profesională remarcabilă se leagă, într-un fel sau altul, de Cluj, propuse Consiliului Judeţean pentru a da numele aeroportului clujean, se numără, pentru început, Hermann Oberth, Emil Racoviţă şi Smaranda Brăescu, lista nefiind însă una limitativă.

 

Întrucât Aeroportul clujean reprezintă o parte extrem de importantă a patrimoniului întregii comunităţii, Consiliul Judeţean apreciază ca fiind mai mult decât necesar ca schimbarea denumirii acestui obiectv major să aibă la bază un larg proces de consultare publică, proces menit să asigure atât decizia cea mai potrivită şi reprezentativă pentru judeţ cât şi caracterul democratic şi participativ al procesului decizional”, precizează reprezentanții CJ Cluj.

 

În acest sens, Consiliul Judeţean Cluj invită toate persoanele interesate să formuleze propuneri cu privire la personalitatea pe care o consideră cea mai indicată pentru ca numele acesteia să fie inclus în denumirea aeroportului clujean, propuneri care se pot transmite pe adresa de e-mail infopublic@cjcluj.ro sau la sediul Consiliului Judeţean Cluj, Calea Dorobanţilor, nr. 106, CP. 400609, Cluj-Napoca. Totodată, persoanele interesate sunt rugate, în măsura în care acest lucru este posibil, să însoţească alegerea de o scurtă argumentare care să cuprindă elementele care au stat la baza propunerii. 

Comentarii Facebook