Tribunalul Comercial a dispus anularea concedierilor a peste 140 de muncitori de la Mechel Câmpia Turzii

 

Tribunalul Comercial Cluj a dispus miercuri, 17 iulie, anularea procedurii de concediere a peste 140 de angajaţi ai combinatului Mechel Câmpia Turzii.

 

Preşedintele Tribunalului Comercial Cluj, Flavius Moţu, a declarat că în cazul concedierilor colective de la Mechel Câmpia Turzii nu s-a respectat lehea.

 

Tribunalul Comercial a admis, în parte, solicitarea sindicatului de la Mechel Câmpia Turzii de anulare a procedurii de concediere colectivă şi a preavizelor în cazul a 145 de angajaţi ai combinatului. S-a dispus anularea preavizelor, iar procedura de concediere poate continua dacă se respectă prevederile legale. Actuala concediere colectivă nu a urmat paşii prevăzuţi de lege, a fost una nelegală”, a declaat Flavius Moţu.

 

Liderul sindicatului de la Mechel Câmpia Turzii, Ioan Pascu, a salutat sentința. ”Mă bucur că o instanţă din România a judecat conform dreptului comunitar. Ce e important, este că angajaţii Mechel Câmpia Turzii rămân să lucreze mai departe în combinat”, a declarat Ioan Pascu.

 

Administratorul judiciar al combinatului Mechel Câmpia Turzii a aprobat concedierea a 148 dintre cei circa 360 de angajaţi ai societăţii, la începutul lunii iulie. ”Administratorul judiciar al Mechel Câmpia Turzii a dispus disponibilizarea a 148 dintre cei circa 360 de angajaţi ai combinatului. Oamenii au fost înştiinţaţi miercuri că vor primi vineri şi luni previzele. Decizia este una ilegală şi încalcă toate procedurile legale, în condiţiile în care nu a fost prezentat un plan de reorganizare al combinatului. Administratorul judiciar nu a motivat deloc decizia de concediere, aceasta neavând, din punctul nostru de vedere, nicio justificare economică”, a mai afirmat Ioan Pascu. 

 

Consecința acestei sentințe este că Mechel trebuie să reia procedurile de concediere colectivă, cea inițiată la începutul lunii iulie fiind ilegală.

Comentarii Facebook