Tot mai mulți români apelează la firmele de catering pentru masa de Crăciun. La Cluj, prețul unui pachet poate ajunge și la 1000 de lei


Tot mai mulți români apelează la firmele de catering pentru masa de Crăciun. Nu puţini sunt cei care vor comanda toate preparatele de la firmele de catering sau de la restaurante. Asta pentru a petrece mai mult timp cu familia, în loc să stea în bucătărie. Anul acesta însă, meniurile sunt mai scumpe şi cu 30% față de 2021.

Cine are nevoie de ajutor pentru a pune pe masa festivă preparate tradiţionale, va trebui să plătească mai mult. La Cluj, prețul meniului pentru 2  persoane poate începe de la 380 de lei (în cazul preparatelor vegetariene) și ajunge uneori la 1000 de lei (pentru un pachet tradițional). Pachetele tradiționale conțin adesea sarmale, un fel principal cu carne de porc, deserturi și desigur celebra ciorbă rădăuțeană. 

pachet.jpeg

Cine nu vrea mâncare tradiţională de sărbători, poate alege ceva mai sofisticat. Dacă încă nu aţi comandat bunătăţile pentru masa de sărbători, ar fi bine să vă grăbiţi. Sunt deja liste de aşteptare şi puţine firme de catering mai acceptă comenzi. 

Scumpirile în lanț la produsele alimentare în anul 2022, au determinat și scumpirea pachetelor pentru masa de Crăciun, cu minim 30%.

Comentarii Facebook