Topul tarilor cu cea mai scumpa benzina!

 

Pretul cel mai mare in ceea ce priveste carburantii se gaseste in tarile din Europa, potrivit topului realizat de site-ul This is Money.


10. Belgia

Pretul mediu pe litru de benzina fara plumb: 1,7 euro

Procent platit din salariu pe combustibil: 8,7%

Belgia intra in topul celor 10 cele mai scumpe tari in materie de combustibil, cu un pret mediu de 1,7 euro pe litru.

9. Eritreea

Pretul mediu pe litru de benzina fara plumb: 1,71 euro

Procent platit din salariu pe combustibil: 6,1%

Tara Africana, la granita cu Sudanul si Etiopia, are o istorie redcenta foarte turbulenta, care include un razboi de independenta si conflicte cu vecinii. Pretul la petrol in aceasta tara este printre cele mai scumpe din lume.

8. Suedia

Pretul mediu pe litru de benzina fara plumb: 1,71 euro

Procent platit din salariu pe combustibil: 7,7%

Desi se afla in topul celor mai scume tari in materie de combustibil, veniturile suedezilor, destul de mari, poti suporta si astfel de preturi.

7. Marea Britanie

Pretul mediu pe litru de benzina fara plumb: 1,72 euro

Procent platit din salariu pe combustibil: 10,3%

Marea Britanie este pe locul 7 in topul tarilor cu benzina scumpa. Pretul combustibilului a sarit in ultima perioada la un nou nivel record.

6. Danemarca

Pretul mediu pe litru de benzina fara plumb: 1,73 euro

Procent platit din salariu pe combustibil: 8,1%

O alta tara nordinca se alfata in topul combustibilului scump. Cu toate astea, ca si in vecina sa Suedia, si cetatenii din Danemarca au venituri lunare substantiale, care le permite un pret piperat la benzina.

5. Grecia

Pretul mediu pe litru de benzina fara plumb: 1.75 euro

Procent platit din salariu pe combustibil: 25,4%

Tara lovita cel mai tare de criza s-a vazut si in fata cresterii pretului la combustibil. Cu o rata a somajului ridicata si presiuni din partea UE, costul petrolului este o alta sursa de neliniste pentru greci. Acestia isi dau in medie, 25,4% din salariul lunar doar pentru a-si umple rezervorul masinii.

4. Italia

Pretul mediu pe litru de benzina fara plumb: 1.77 euro

Procent platit din salariu pe combustibil: 15,5%

Italia intra in top pe locul patru, cu costuri medii de 1,77 de euro pe litru de benzina. Fiindca nici salariile nu sunt foarte mari, un procent sesizabil de 15,5% din salariu este dat pe benzina.

3. Olanda

Pretul mediu pe litru de benzina fara plumb: 1.79 euro

Procent platit din salariu pe combustibil: 10%

O alta tara unde venitul lunar al locuitorilor este destul de consistent, ceea ce face ca in ciuda pretului mare la carburant, doar 10 procente din venit sa fie date pe benzina.

2. Turcia

Pretul mediu pe litru de benzina fara plumb: 1.96 euro

Procent platit din salariu pe combustibil: 34,2%

Desi tara din Sudul Europei este aprope de marii exportatori petrolieir, cum ar fi Siria si Egiptul, aceasta se afla pe locul doi la cel mai mare pret la carburant din lume. Salariul mediu in Turcia nu depaseste 600 de euro pe luna, asa ca pretul petrolului inghite aproximativ 34,2% din venit.

1. Norvegia

Pretul mediu pe litru de benzina fara plumb: 1.98 euro

Procent platit din salariu pe combustibil: 7,4%

In mod oficial, Norvegia are cea mai scumpa benzina din lume. Motivul petnru care combustibilul este atat de scump aici este pentru ca acesta include si taxa de drum si taxa pe emisii CO2.

Cu toate astea, norvegienii nu se ingrijoreaza deoarece au cele mai mari salarii din aceasta lista. Cu o medie salariala de 3.200 de euro pe luna, un norvegian nu isi da mai mult de 7,4% din salariu pe combustibil.

Comentarii Facebook