Topul celor mai buni angajatori din România, în anul 2018. Topul este dominat de firmele străine

 

Industria IT&C este fruntașă în rândul angajatorilor de top. Microsoft România, Oracle România și Zitec ocupă primele trei poziții fiind printre cele mai apreciate companii de către angajați.

 

Topul este dominat de companiile străine, care au activitate în România, fiind foarte extrem de puține firme cu capital românesc în acest top.

 

Față de 2017, Microsoft România urcă o poziție și ajunge pe primul loc în clasament; Oracle coboară pe locul doi, iar Zitec cunoaște o ascensiune remarcabilă ajungând pe locul trei în topul angajatorilor, poziție ocupată anul trecut de IBM România. Topul a fost determinat pe baza evaluărilor exprimate de utilizatorii platformei Undelucram.ro, cea mai mare comunitate online a angajaților din România.

 

Mediul de lucru, ofertele salariale, calitatea și amploarea proiectelor, colegialitatea, programul de lucru, sediul, managementul - sunt doar câteva dintre criteriile analizate de angajații români pentru a determina topul angajatorilor din 2018.

 

Evaluările au fost colectate pe parcursul anului 2018 de la cei peste 350.000 de candidați care vizitează, lunar, Undelucram.ro - platformă dedicată tuturor angajaților din România.

 

Toate evaluările angajaților sunt complet anonime, pot fi lăsate la un interval de minimum șase luni și pot viza doar companiile la care au lucrat sau la care au fost în proces de recrutare. Orice companie din România se poate înscrie în competiția pentru angajatorul anului prin creare unui cont de companie pe Undelucram.ro, astfel încât actualii sau foștii angajați să poată evalua mediul de lucru din organizație.

 

Topul celor mai buni angajatori este un clasament făcut public anual de cea mai mare comunitate online a angajaților din România.

 

”Oricine ascultă discursul angajatorilor din România sau al reprezentanților de HR a sesizat, în ultimul an, că acesta s-a schimbat. Noile valuri de angajați se raportează diferit la job-urile pe care le au și schimbă percepția chiar și în rândul generațiilor trecute. Din acest motiv, credem noi, în 2018 angajatorii au fost mai preocupați de modul și constanța cu care comunică cu piața muncii. Ne confruntăm cu o criză a forței de muncă, în multe industrii, și angajatorii concluzionează că factorul diferențiator nu mai poate fi salariul, ci cultura organizațională. Iar comunicarea culturii organizaționale nu poate fi făcută doar de companie, ci de cei care o trăiesc, adică angajații. Prin urmare, topul de anul acesta este vocea angajaților din companiile care se aud cel mai puternic în piață.” - a precizat Costin Tudor, fondatorul platformei unde s-a votat.

 

Topul angajatorilor (2018) la nivel național, indiferent de domeniul de activitate

 

Microsoft Romania – IT&C

Oracle Romania – IT&C

Zitec – IT&C

METRO SYSTEMS Romania - IT&C

IBM Romania - IT&C

Nobel - IT&C

ING Romania - Bănci/Instituții financiare

HP Inc. - BPO&Servicii

Endava - IT&C

Orange Romania - Telecomunicații

 

Topul angajatorilor (2018) la nivel național, pe domenii de activitate

 

Bănci/Instituții financiare

 

ING Romania

Raiffeisen Bank

Banca Transilvania

BCR - Banca Comercială Română

BRD - Groupe Societe Generale

 

BPO&Servicii

 

HP Inc.

Hewlett Packard Enterprise

Genpact Romania

Accenture Romania

Stefanini Romania

 

Retail

 

Kaufland Romania

Lidl Romania

Carrefour Romania

Auchan Romania

Mega Image

 

Consultanță

 

EY Romania

KPMG Romania

Deloitte Romania

PwC Romania

EOS KSI Romania

 

IT&C

 

Microsoft Romania

Oracle Romania

Zitec

METRO SYSTEMS Romania

IBM Romania

 

Producție

 

Continental Automotive Group Romania

Emerson Romania

Honeywell Romania

Autoliv Romania

OMV Petrom

 

Metodologia “Top Angajatori 2018”

 

Clasamentul "Topul celor mai buni angajatori în anul 2018" este un clasament făcut public anual de cea mai mare comunitate online a angajaților din România.

 

Topul a fost alcătuit pe baza unui indice obținut din media notelor acordate angajatorilor de către utilizatori (angajați sau foști angajați) și numărul de evaluări. Peste 85.000 de evaluări ale companiilor din România au fost publicate până în prezent pe Undelucram.ro.

 

Clasamentul ia în calcul exclusiv notele și părerile exprimate de utilizatorii înregistrați ai platformei Undelucram.ro pâna la data de 26 noiembrie 2018.

Comentarii Facebook