Taximetriștii din Cluj fac marș de PROTEST cu mașinile. Ei cer să fie lăsați pe benzile dedicate pentru transportul în comun


Taximetriștii clujeni din cadrul Asociației Taxi Transilvania protestează marți, 25 mai, pentru a fi reglementată circulația pe benzile de transport public.

Asociația Taxi Transilvania (ATT) organizează protestul de la ora 10.00, iar taximetriștii vor porni de la Calea Mânăștur și se vor îndrepta spre Primăriei Cluj-Napoca. 

Asociația Taxi Transilvania (ATT) inițiază această acțiune, pentru a semnala lipsa de aplicativitate a  articolului 20 pct .5 din Legea 38/2003 conform căreia „Taxiurile pot circula în localităţi pe pistele special amenajate pentru mijloacele de transport auto în comun, fără a perturba circulaţia acestora, care reprezintă normă derogatorie de la cadrul general de reglementare în materia circulației pe drumurile publice, adică OUG 195/2002, legea taximetriei fiind o lege specială și de strictă interpretare în Cluj Napoca, taximetrele vor circula, conform legii, pe aceste benzi respectând semaforizarea dedicata ei!.”

La momentul prezent în Cluj-Napoca, pe un singur bulevard din oraș, mai exact pe bd. Titulescu este prezentă o tăbliță unde scrie că este permisă tranzitarea taxiurilor cu client. Pe restul străzilor sunt prezente indicatoare cu accesul interzis, cu excepția autobuzelor și bicicletelor. 

Prin această acțiune solicităm ca legea 38/2003 să fie aplicată, circulația taxi-urilor pe aceste benzi fără să fie condiționată de prezența clientului în mașina de taxi, iar instituțiile abilitate, atât Primăria Cluj-Napoca, cât și poliția locală să se alinieze legii. Totodată semnalăm Poliția Locală că toate procesele verbale întocmite de dânșii au fost pierdute în instanță, respectiv câștigate de taximetriști, iar continuarea sancționării taximetriștilor pe pistele destinate transportului public în comun reprezintă un abuz în formă continuată, având în vedere că există precedent, iar procesele verbale au fost anulate în instanță. 

Asociația Taxi Transilvania (ATT) a luat naștere în 2020, la inițiativa taximetriștilor clujeni. Asociația își propune să protejeze interesele membrilor asociației în relațiile cu terții și să negocieze cu instituțiile statului referitor la orice situație de abuz. Luptăm împreună pentru drepturile noastre și credem că Astăzi este Timpul pentru Transformare!”, precizează președintele Asociației Taxi Transilvania, Daniel Mitrea.

Comentarii Facebook