Duminica 28 Aprilie

Tânăr care înșela eMAG prin metoda ”returul”, condamnat la Cluj Napoca


Un tânăr a fost condamnat la închisoare, după ce a reușit să fure produse electronice în valoare de 9.700 de lei.

Bărbatul de 33 de ani, originar din Florești, județul Cluj, a pus la cale o escrocherie ingenioasă, folosind metoda ”returului”.

Mai exact, în perioada decembrie 2022 - iulie 2023, bărbatul, care lucrează ca barman, a achiziționat produse electronice în valoare de 9.700 de lei și apoi a returnat cutiile sigilate, umplându-le cu monede sau obiecte de veselă în locul telefoanelor comandate.

Ulterior, a plasat cereri de retur pentru acele produse și a returnat cutiile produselor sigilate cu un sigiliu contrafăcut, iar în cutii a plasat, în locul produselor comandate, obiecte fără valoare, pentru a induce în eroare persoana vătămată”, se arată în rechizitoriu, notează Știri pe surse.

Cum funcționa înșelătoria

Odată returnate în depozitul eMAG, aceste colete nu sunt desfăcute și verificate, motiv pentru care frauda a fost constatată doar atunci când se dorea cumpărarea bunurilor de către alți clienți”, s-a mai arătat în rechizitoriu.

Procurorii au mai arătat că „în toate cele cinci pachete, care trebuiau să conțină telefoane mobile și o tabletă, au fost descoperite mai multe monede sau veselă de bucătărie, lipite cu ajutorul unui scotch, ca să nu producă zgomot la manipularea coletului”.

Sentința de condamnare nu este definitivă.

Comentarii Facebook