Studiu de oportunitate pentru asocierea aeroporturilor din Cluj si Mures

Consiliile judetene din Cluj si Mures vor suporta cheltuielile pentru efectuarea unui studiu de oportunitate in vederea asocierii celor doua aeroporturi.

 

„Am hotarat ca fiecare judet sa isi desemneze cate o echipa de patru persoane, care vor pregati propunerile de Hotarari de Consilii Judetene la nivelul celor doua judete, in vederea validarii unei asocieri", a spus presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, dupa intalnirea pe care a avut-o cu Lokodi Emoke, presedintele Consiliului Judetean Mures. "Aceasta asociere va urma sa deruleze procedurile de selectie a unei firme sau societati neutre, care va elabora un Studiu de Oportunitate, care ne va da cele mai bune solutii pentru dezvoltarea viitoare a acestor doua obiective si a modalitatii de incheiere a viitorului parteneriat”, a mai spus Tise.

 

Costurile necesare finantarii studiului de oportunitate vor fi sustinute, in parti egale, de cele doua Consilii Judetene.

 

„Sper ca in luna septembrie sa avem cele doua Hotarari de Consilii Judetene, pentru a demara inca din aceasta toamna procedurile care sa duca la elaborarea Studiului de Oportunitate, necesar avansarii acestui important proiect", a spus Alin Tise.

 

Propunerea de asociere a celor doua aeroporturi, situate la doar 90 de kilometri unul de celalat, a fost facuta de administratia clujeana in aceasta vara. Reprezentantii Consiliului Judetean Cluj spuneau atunci ca avand in vedere apropierea celor doua aeroporturi este putin probabil ca ambele sa se poata dezvolta la acelasi nivel si ca este nevoie de o strategie comuna pentru atragerea de noi companii aeriene.

Comentarii Facebook