Studenţii pot primi 10.000 de euro, cu garanţie de la stat. Pe ce pot cheltui acești bani


Guvernanții au aprobat, în cadrul şedinţei de miercuri, un proiect prin care studenţii pot contracta credite de 10.000 de euro, iar familiile şi cuplurile pot lua credite de 15.000 de euro, care vor fi garantate de stat.

Studenţii, familiile şi cuplurile pot lua credite garantate de stat, potrivit noului proiect aprobat de Guvernul României. Banii pot fi folosiţi pentru finalizarea studiilor sau pentru achitarea cheltuielilor cu creşa sau grădiniţa, dar şi pentru achiziţionarea unei maşini noi sau chiar ca avans pentru o casă nouă. 

În cazul studenţilor vorbim despre sume de 10.000 de euro pe care îi pot lua, garantaţi de stat în proporţie de 80%, bani pe care îi pot folosi pentru a-şi finaliza studiile, fie că vorbim de facultate, masterat sau doctorat. Pot să îşi plătească cazarea la cămin sau în regim privat, o chirie. Pot să îi folosească pentru tot ce au nevoie în timpul facultăţii şi, mai mult decât atât, pentru publicarea lucrărilor ştiinţifice pe care le fac în cadrul studiilor acestora, scrie Observator

Cum pot fi cheltuiţi banii din Family Start

  • cheltuieli pentru creşă, pentru grădiniţă, pentru after school, dacă au copii;
  • pentru achiziţionarea unui autoturism cu mai multe locuri;
  • avans pentru contractarea unei locuinţe;
  • alte nevoi personale.

Când vine vorba despre cupluri şi tinere familii, suma este de 15.000 de euro, bani garantaţi de stat într-o mare proporţie, şi care pot fi folosiţi pentru a plăti creşa copilului sau grădiniţa, ori studiile private la o şcoală pentru cel mic. În acelaşi timp, îi pot da ca avans pentru o nouă locuinţă sau pentru o maşină mai mare, în cazul în care au o familie numeroasă. Din toamnă ar urma să se dea aceste sume, rămâne de văzut care vor fi condiţiile şi câţi studenţi vor aplica.

Comentarii Facebook