Ștefan Vuza, cel mai bogat clujean, vinde o fabrică din județ. Era MÂNDRIA lui Ceaușescu

 

Ștefan Vuza, cel mai bogat clujean, a scos la vânzare o fabrică din județ, care era încă din perioada comunistă cel mai mare producător de hârtie de ambalaj și celuloză din fibră lungă din Balcani. 

 

Someș Dej era o societate cu capital integral de stat, care a fost scoasă la privatizare de FPS în anul 2000 și a fost preluată prin licitație de Hovis GmbH Viena. Intrată în faliment, societatea austriacă a fost absorbită de MFC Commodities GmbH. 

 

Austriecii au abandoat proiectul pentru că au mai avut bani să facă o infuzie de capital, iar din iulie 2004 grupul Serviciile Comerciale Române, patronat de Ștefan Vuza, a preluat unitatea, prin intermediul A1 Impex SRL.

 

Fabrica de celuloză şi hârtie Someş Dej este din decembrie 2013 în faliment, după ce în ianuarie 2013 a fost deschisă procedura de insolvență.

 

Tranzacția vizează terenurile (604.345 metri pătraţi), construcţiile şi bunurile mobile, mijloace fixe şi obiecte de inventar de la combinat.

 

Fabrica avea o capacitate de circa 70.000 de tone celuloză, iar producţia de celuloză a fost sistată în 2008, iar cea de hârtie în 2010, activele fiind în conservare.

 

Excentricul Ștefan Vuza ocupă locul 33 în topul celor mai bogați români, cu o avere de 130 de milioane de euro.

Comentarii Facebook