Sony a lansat PlayStation 4. Cât costă și ce dotări are consola - FOTO

 

Sony a prezentat PlayStation 4, după 7 ani în care nu a mai lansat nimic, rivalizând puternic cu Xbox One dezvăluit recent de Microsoft, mai ales prin prețul redus.

 

PlayStation 4 (PS4) va costa 399 de dolari în Statele Unite, cu 20% mai puțin faţă de Xbox One, au precizat directorii executivi ai Sony, în Los Angeles, la lansarea consilei, scrie Bloomberg.

 

Compania japoneză permite utilizatorilor să revândă jocurile, iar consola nu trebuie să fie conectată în permanență la internet pentru a putea fi folosită, spre deosebire de Xbox One.

 

Prin această lansare Sony speră să își revitalizeze afacerile din domeniul electronicelor de consum. Banii obținuți din vânzarea PlayStation4 ar putea fi folosiți pentru restructurarea diviziei producătoare de televizoare, care este pe pierdere de nouă ani.

 

Microsoft a făcut o greşeală cu preţul de 499 de dolari. Preţul este cu 100 lire sau euro sau dolari prea ridicat. Sony a exploatat această slăbiciune şi a reuşit să vină cu un preţ aproximativ corect. În prezent, cred că majoritatea consumatorilor se gândesc că vor cumpăra PS4”, a afirmat un analist.

 

Microsoft anunță că, prin consola Xbox One, va distribui numeroase facilităţi TV şi de conţinut media, producţii de film şi televiziune distribuite în exclusivitate.

 

Sony se laudă cu același lucru, prin platforma online PlayStation Network, a anunțat directorul general al diviziei americane a companiei, Michael Lynton.

 

PS4 va fi pusă în vânzare în SUA şi Europa înainte de sărbătorile de iarnă, și va costa 399 de dolari în SUA, 399 de euro în Europa și 349 de lire în Marea Britanie.

 

Xbox One va costa 499 de dolari în SUA, 499 de euro în Europa sau 429 de lire în Marea Britanie.

Comentarii Facebook