Joi 13 Mai

Se sparge bula! Prețul apartamentelor din Cluj a ajuns la maxim și merge în jos

 

Piața imobiliară nu mai are unde să crească în Cluj-Napoca, unde s-a ajuns la prețuri astronomice de 20.000 - 25.000 de euro pentru o cameră de 11 mp.

 

În luna octombrie a acestui an o analiză a Asociaţiei Evaluatorilor (ANEVAR), făcută pe baza evaluărilor de apartamente necesare pentru finanţare bancară, piaţa imobiliară din Cluj-Napoca dădea primele semne de slăbiciune după ce a avut o viteză dublă de creştere a preţurilor faţă de Bucureşti în ultimii trei ani.

 

Astfel, valoarea medie de piaţă a unui metru pătrat de apartament din Cluj a înregistrat în trimestru doi din 2018 prima scăderea de 0,1%, după creşteri consecutive din 2016 încoace, scrie ZF.ro.

 

Dana Ababei, preşedinte ANEVAR, spunea că indicele imobiliar a înregistrat o foarte uşoară scădere în ultimele trimestru a valorii de piaţă a apartamentelor din Cluj: ”Nimeni nu s-ar fi aşteptat. Am crezut că este o eroare de calcul, dar piaţa de la Cluj a ajuns la un maxim şi nici IT-iştii nu-şi mai pot permite preţurile solicitate. Să nu uităm că în România şi în Cluj trăiesc şi alte persoane decât IT-işti”.

 

Preţurile apartamentelor din Cluj au cres­cut cu 35% din 2015 până în prezent, de când ANEVAR raportează agregat preţurile de eva­luare ale apartamentelor evaluate şi urmă­reşte evoluţiile în fiecare trimestru, pe când în Bucureşti cu doar 17% în aceeaşi perioadă.

Comentarii Facebook