Scandalos! Sute de clujeni somaţi de Ministerul de Finanţe să achite dobânzi la impozitele plătite la timp

 

Sute de clujeni au primit în aceste zile somaţii de la Ministerul Finanţelor Publice, somații care nu au nicio legătură cu realitatea. 

 

Speriaţi, oamenii s-au prezentat la ghişeele Direcției Generale a Finanțelor Cluj pentru a afla amănunte în legătură cu aceste somaţii referitoare la obligaţiile de plată accesorii. 

 

Cu alte cuvinte, sistemul informativ al Ministerului de Finanţe i-a pus pe constribuabili la plată chiar dacă aceştia şi-au plătit datoriile la bugetul de stat. ”Am avut de plătit un impozit de 794 de lei aferent unor drepturi de proprietate intelectuală. Am plătit în două rate, prima de 400 de lei în data de 20 februarie 2014 şi a doua rată, de 406 lei, în data de 18 martie 2014, care conţine şi o dobândă la diferenţa de 394 de lei rămasă de platit. Deci pentru o singură lună la suma de 394 de lei am achitat şi o dobândă de 12 lei", spune un clujean care se află în această situaţie.

 

 

În cursul acestei săptămâni, clujeanul a primit acasă o adresă de la Direcţia de Finanţe Cluj prin care era notificat că mai are de plată suma de 20 de lei care reprezintă o dobândă la diferenţa de impozit anual de regularizat. ”Când am plătit a doua rată nu mi-a zis nimeni de la ghişeu că trebuie să achit mult mai mult. Funcţionarul a spus că am de plătit 406 lei şi aşa am făcut iar acum aflu că mai am de achitat încă 20 de lei. La mijloc este ceva în neregulă deoarece când am fost azi la ghişeu, am aflat că nu am de plată suma de 20 de lei aşa cum se arată în notificiarea primită miercuri, 22 octombrie, ci doar opt lei”, mai spune clujeanul.

 

 

Reprezentanţii Direcţiei Generale de Finanţe Cluj susţin că la mijloc este o eroare a sistemului informatic, care a generat dobânzi la zi, chiar dacă impozitul a fost plătit în totalitate. ”Centrul care emite aceste decizii se află la Râmnicul Vâlcea şi este posibil ca acolo să se fi întâmplat neconcordanţele”, a spus un oficial al DGF Cluj.  

Comentarii Facebook