Salina Turda primeste astazi in administrare hotelul Potaissa! Aici vor fi cazati turistii straini si romani care viziteaza salina


Salina Turda primeste in administrare hotelul Potaissa, de doua stele, situat chiar la intrare in oras dinspre Cluj-Napoca. Aici vor fi gazduite grupurile de turisti straini care viziteaza si fac tratament la Salina Turda.

De la inceputul anului pana acum peste 300.000 de turisti au vizitat minele de sare de la Turda, un record absolut fata de anii trecuti. "Sunt foarte multi tutisti, dar cred ca de la anul va fi o scadere dramatica pentru ca se pierde noutatea. Tocmai de aceea noi trebuie acum sa ne dezvoltam si banii pe care ii avem sa ii investim in unitati de cazare", a declarat pentru Stiri de Cluj Tudor Stefanie, primarul orasului Turda.

Administratorii Salinei vor sa atraga in zona grupuri de turisti care sa stea 12-16 zile la Turda, dar o conditie vitala este cazarea. "O sa trecem acest hotel care are circa 100 de locuri in administrarea SC Salina Turda Durgau si vor avea unde sa ii cazeze pe cei care vin la tratament. Preluarea hotelului va fi facuta astazi (n. red. joi 30 septembrie) printr-o decizie a Consiliului Local Turda", a mai spus primarul Stefanie.

Hotelul Potaissa va fi modernizat si va avea si o baza de tratament, camerele vor fi refacute si va exista o sauna. Salina Turda a realizat in acest an incasari in valoare de circa 300.000 de lei, iar acesti bani vor fi folositi pentru investitii.

Salina a fost modernizata printr-un proiect Phare in valoare de 6 milioane de euro si a fost data in folosinta la sfarsitul anului 2009.

Comentarii Facebook