Salariile angajatilor din primarie au fost reduse cu 25 %

Salariile angajatilor din primaria Cluj-Napoca au fost reduse cu 25 %, prin taierea sporurilor. Primarul Sorin Apostu sustine ca bugetul local pe acest an este mai mic cu 70 de milioane fata de anul trecut.

Primaria municipiului Cluj-Napoca va avea la indemana in acest an suma de 700 de milioane de lei, dar primarul Sorin Apostu a declarat astazi ca "este unul realist, in concordanta cu vremurile de criza prin care trece intreaga tara. Mare parte din bani, 30 % vor merge catre investitii, deoarece asta inseamna ca o parte din bani se vor intoarce la buget sub forma de impozite. Vom da bani si la aistenta sociala, abonamente si la reducerile pentru elevi si studenti. Au fost taiate unele cheltuielie, 27 % din sumele alocate pentru diverse cumparaturi, si s-a facut si o reducere de 25 % din salarii odata cu taierea sporurilor, in baza legii salarizarii".

Alocarile bugetare vor creste pentru sistemul sanitar clujean, de la 7 % cat a fost in 2009, la 13,2 % in 2010 ,si pentru asistenta sociala, de la 53 de milioane la 56 de milioane de lei.

Bugetul va fi votat saptamana viitoare, marti, intr-o sedinta a Consiliului Local, dar intre timp trebuie sa treaca de Comisia de Buget Finante a municipiului.

Comentarii Facebook