Ryanair nu a semnat cu Aeroportul din Mures! Totul a fost o minciuna


Conducerea Consiliului Judetean Mures, in subordinea careia este Aeroportul Transilvania Targu Mures, sustine ca nu a fost semnat niciun contract cu Ryanair si ca directorul aeroportului l-a luat gura pe dinainte.

Directorul Aeroportului Transilvania Targu Mures, Stefan Runcan, a anuntat joi ca a fost semnat un contract cu operatorul low-cost Ryanair, iar compania ca zbura de la Mures. Acesta a trimis un comunicat de presa, dar apoi nu a mai putut fi contactat pe durata intregii zile.

Presedintele Consiliului Judetean Mures, Lokodi Edita Emoke, a declarat ca "nu a fost semnat niciun contract si ca nu isi explica ce s-a intamplat".

Compania Ryanair poarta negocieri pentru a se stabili pe Aeroportul International Cluj, astfel ca anuntul potrivit caruia compania s-a stabilit in judetul invecinat a creat un "deranj" la Cluj. Directorul Aeroportului, David Ciceo, a declarat ca nu stie nimic despre intelegerea dintre Ryanair si Targu Mures. "Noi suntem in discutii cu aceasta companie. E foarte bine daca au incheiat contract, pentru ca este loc pe piata pentru toata lumea. Noi suntem in continuare in discutii cu Ryanair. Si Wizz Air opereaza pe Cluj si pe Targu Mures, deci nu vad de ce Ryanair nu va incheia un contract si cu Clujul. Noi asteptam deocamdata", a declarat Ciceo, pentru Stiri de Cluj.

Consiliul Judetean Cluj este in "razboi" cu cel de la Mures, pe care il acuza ca acorda subventii in mod ilegal companiilor aeriene pentru ca acestea sa nu plece de pe Aeroportul Transilvania. In acest sens, Alin Tise a si inaintat o plangere Comisiei Europene pentru practici neconcurentiale.

Anuntul facut de directorul Aeroportului Transilvania Targu Mures a fost infirmat si de reprezentantii companiei aeriene Ryanair.

"Nu s-a semnat niciun contract pana cand nu va fi cunoscuta suma pe care Consiliul Judetean Mures o va acorda ca si subventie Ryanair. Este vorba despre o fundatie prin care Consiliul Judetean Cluj subventioneaza companiile aeriene", au precizat pentru Stiri de Cluj unele surse apropiate companiei Ryanair.
 
Autoritatile din Targu Mures subventioneaza in acest moment fiecare pasager care zboara cu WizzAir cu 0,392 euro si sprijina acest operator, defavorizand celelalte companii de pe Aeroportul Transilvania. Ryanair ar vrea sa beneficieze de aceleasi conditii pentru a accepta sa semneze contractul.

Comentarii Facebook