Românii care îşi arată casele şi maşinile pe Facebook, vizați de ANAF. Inspectorii vor căuta sursa sumelor de bani nejustificați


Românii care își pun fotografii pe internet cu mașinile sau casele scumpe vor verificați de fisc, anunță șeful ANAF, Lucian Heiuș.

Trebuie să facem aceste controale privind situația fiscală personală. Sunt persoane care au o avere cel puțin afișată foarte mare și care se constată că nu și-au plătit sau nu au avut veniturile care să justifice de unde au acești bani. 

Dacă unei persoane îi apar proprietăți de natură imobiliară sau mobile, mașini foarte scumpe, vedem dacă în conturile bancare au apărut sume mari de bani și care nu pot să fie justificate sau, în cazul în care au societăți comerciale, vedem dacă și-au creditat aceste sume, că știți că există o practică frecventă să-ți împrumuți propria ta societate cu sume mari de bani.

Dacă diferența dintre venitul estimat, ținând cont de aceste trei elemente pe care vi le-am spus și venitul pe care el l-a declarat depășește 50.000 de lei, atunci deja este un semnal de alarmă și intră în analiza noastră de risc" a declarat directorul ANAF.

Comentarii Facebook