ANAF dezvăluie cât câștigă unii profesori din meditații: „Un profesor a declarat venituri de 60.000 de euro”


Șeful ANAF, Lucian Heiuș, a prezentat astăzi raportul de activitate al instituției. Lucian Heiuș a vorbit și despre declarațiile de venituri făcute de unii profesori care dau meditații elevilor. Acesta spune că s-a înmulțit numărul celor care și-au făcut PFA-uri cu acest domeniu de activitate.

Da, au fost și profesori. Au fost situații în care profesorii care dau meditații s-au autorizat și au declarat. Undeva în vestul țării, la Arad cred, un profesor a declarat venituri de vreo 60.000 de euro și a plătit impozit, la Timișoara un altul a declarat 50.000 de lei și a plătit impozit. Deci lucrurile, încet încet, intră în normalitate. Ceea ce ne dorim noi, ca ANAF, nu este să mergem să controlăm și să prindem pe cineva, ci ne dorim contribuabilii din România să aibă un comportament fiscal corect. Nu este o prioritate pentru noi de a controla și nu a fost niciodată.", a declarat directorul ANAF.

Alte precizări făcute de șeful ANAF, Lucian Heiuș:

  • Pe semestrul I, ANAF a realizat încasări 179 miliarde lei. Un plus de 12,2 miliarde lei. Am restituit TVA în valoare de 12,5 miliarde de lei. Comparație cu 2021- un plus de 33,7 miliarde de lei. Prin activitatea de executare silită - 6,7 miliarde de lei.
  • Prin valorificarea bunurilor s-au încasat 14,9 miliarde de lei
  • Activitatea de inspecție fiscală - verificate 18.108 de entități, dintre care 13.107 persoane juridice.
  • În luna iunie am realizat mobilitatea la 120 funcționari publici.
  • În luna iunie s-au descoperit 21,4 miliarde lei diferențe intre veniturile estimate și veniturile declarate. Cea mai mare 11,7 miliarde lei pentru o persoană din Iași.
  • În legătură cu meseria de influencer se fac controale, în momentul de față nu avem răspunsuri, însă probabil luna viitoare vom avea

Comentarii Facebook