Românii, campioni la consumul de alcool, potrivit datelor INS. Ocupă primul loc în UE


Românii sunt fruntai în Uniunea Europeană la consumul de băuturi alcoolice, înregistrându-se, faţă de anul trecut, o creştere de până la 40%. 

România ocupă primul loc în UE la consumul de alcool, românii ajungând să consume, pe lângă bere şi vin, băuturi precum gin sau rom. Magazinele şi localurile s-au adaptat şi au adus anul trecut, din import, aproape 6 milioane de litri mai mult decât în anul precedent, scrie Antena 3.

Consumul de vin înregistrează, de asemenea, o creştere, iar datele plasează oltenii şi moldovenii în topul românilor care beau cel mai mult alcool. De asemenea, consumul mediu de băuturi, pe locuitor, a crescut anul trecut la toate băuturile, comparativ cu 2020. 

Astfel, consumul de bere s-a majorat cu 0,3 litri, cel de vin cu 2,6 litri, iar cel de băuturi alcoolice distilate cu 1,8 litri.

Comparativ cu 2021, disponibilul de bere pentru consum a scăzut cu 0,4%, iar producţia de bere s-a diminuat cu 1,8%.

În acelaşi timp, creşte şi consumul de băuturi răcoritoare, anul trecut, găsindu-se peste 2 miliarde de litri de sucuri în magazine, restaurante şi baruri, adică cu 28% mai mult decât cu un an în urmă.

Consumul de bere fără alcool a crescut cu 25,7%, iar cel de apă minerală s-a menţinut constant.

Comentarii Facebook