Duminica 28 Aprilie

România, țara din UE cu cele mai mici prețuri la mâncare. Comparația prețurilor față de media europeană


Bulgaria și România sunt printre cele mai ieftine țări din Uniunea Europeană, la alimente și băuturi non alcoolice. De asemenea, au cel mai scăzut nivel al prețurilor din țările UE la mobilier și echipamente de întreținere curentă a locuinței, arată datele Statisticii Eurostat, care a analizat puterea de cumpărare în România comparativ cu statele membre UE.

Potrivit Eurostat, România este cel mai ieftin stat membru pentru grupa "Alimente și băuturi nealcoolice" (72%), urmată de Polonia (73%), iar la polul opus se află Danemarca și Luxemburg, având cel mai ridicat nivel al prețurilor pentru această grupă de produse (121%).

Bulgaria înregistrează cel mai scăzut nivel al prețurilor pentru grupele "Băuturi alcoolice și tutun" (66%), "Îmbrăcăminte și încălțăminte" (80%) și "Întreținerea locuinței, apă, electricitate, gaz și alți combustibili" (38%), urmată de Polonia, pentru grupele "Băuturi alcoolice și tutun" (73%) și "Întreținerea locuinței, apă, electricitate, gaz și alți combustibili" (39%).

Danemarca are cel mai ridicat nivel al prețurilor pentru produsele cuprinse în grupa "Îmbrăcăminte și încălțăminte" (133%), iar Irlanda este cea mai scumpă țară din UE la produsele din grupele "Băuturi alcoolice și tutun" (216%) și respectiv "Întreținerea locuinței, apă, electricitate, gaz și alți combustibili" (195%).

Comentarii Facebook