Româna, cea mai bine plătită limbă în Spania! Angajatorii, dispuși să ofere salarii extrem de generoase


Potrivit unui studiu, în Spania, vorbitorii de limba română se numără printre cei mai valoroși angajați.

Cercetarea s-a bazat pe analiza a 500.000 de locuri de muncă vacante din Spania, urmărind limbile străine care au cea mai mare cerere, fiind plătite, de asemenea, cel mai bine de angajatorii din această țară.

Astfel, cei care cunosc limba română câștigă un salariu mediu anual de 82.865 de euro, fiind vânați de firmele din Spania.

Pe locul al doilea se află portugheza, cu un salariu mediu de 68.120 de euro, fiind urmată de limba arabă, cu un câștig mediu anual de 67.357 de euro, potrivit studiului realizat de Preply.

Următoarea pe listă este limba greacă, cu un salariu mediu anual de 58.333 de euro, apoi limba franceză, cu 54.725 de euro.

Deși ne-am aștepta ca engleza să se poziționeze pe primele locuri, în Spania, vorbitorii acestei limbi câștigă, în medie, 49.000 de euro.

Vorbitorii de limbă română lucrează mai ales în sistemul judiciar și în poliție, unde este nevoie de oameni care să traducă mai ales conversațiile interceptate de la infractori.

Pe lângă română, engleză, germană și arabă, poliția din Spania caută și vorbitori de chineză, japoneză, rusă, italiană sau poloneză, potrivit publicației The Local, citată de stiridiaspora.ro.

Comentarii Facebook