Replica unui manager de hotel pe Litoral: Un candidat m-a întrebat dacă eu pot trăi cu 2000 de lei pe lună!


Managerul unui hotel din Eforie Nord a relatat ce i-a replicat unui candidat care l-a întrebat dacă el ar putea trăi pe lună cu 2000 de lei. 

Nu reușim să îi atragem cu niciun fel de stimulente sau beneficii. Financiarul primează. Te întreabă de salariu de la început. Un tânăr m-a întrebat la interviu `Dvs. credeți că puteți să trăiți în ziua de azi cu 2.000 de lei?` Și eu i-am zis că acestea sunt salariile pentru entry-level, cum este și cel de recepție, pentru cei care nu au experiență. În primul rând, eu de ce i-aș da un salariu mai mare în condițiile în care eu în primul an trebuie să îl învăț tot, pentru că nu are abilități. Vorbim de un caz concret, de o un băiat care era anul 3 și termina facultatea și nu a făcut practică. Termini facultate și te înscrii la master și nu știi nimic. I-am povestit cum am făcut eu în facultate și cum ar putea trăi din acești 2.000 de lei. Soluția e să îți iei un doilea job și să câștigi cel puțin jumătate din primul. Și atunci ai o viață bună, investești în tine un an, apoi ajungi să ai salariu mai mare. Un salariu mai mare se castigă cu timpul în funcție de experiența pe care o capătă, în primul an face multă practică, pentru că nu are încă abilități formate”, a spus Iuliana Tasie, managerul hotelului, conform wall-street.ro.

Angajații din hoteluri și restaurante încasează, în medie, 2.016 lei și au cele mai mici salarii medii nete din România, potrivit datelor furnizate de Institutul Național de Statistică (INS).

Eu spre exemplu am terminat Relații Internaționale, deci nu are nicio legătură ce fac acum cu ce am terminat (...) Am am ajuns în hotelul acesta la 28 de ani, pe un post de entry-level, eram agent de vânzări în condițiile în care la vârsta aia alții aveau deja funcții. A trebuit așadar să recuperez tot acest timp care nu e deloc confortabil față de generațiile mai tinere, dar nu imposibil”, a mai completat ea.

Comentarii Facebook