RCA putea să crească numai cu 12%: Diferența de până la 150% e lăcomie


Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR) este de acord cu decizia Guvernului şi a ASF de a plafona preţurile poliţelor RCA.

COTAR reamintesc că în ultimi cinci au mai fost cazuri în care ”lăcomia” societăților de asigurări s-a manifestat și a fost oprită numai prin îngheţarea preţului RCA.

Astăzi, aceeași piață de asigurări, a majorat prețul RCA peste noapte, cu 150% și jură că ni se trage de la orice altceva în afara lăcomiei lor. În urmă cu 5 ani ne-am confruntat cu acelaşi fenomen de distorsionare a pieţei RCA, prin creşterea masivă a preţului RCA fără a se ține cont de evoluţia daunelor achitate de această piaţă”, mai scriu cei de la Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România.

COTAR citează ultimul raport publicat de ASF, conform căruia piaţa RCA din România a achitat în anul 2021 despăgubiri cu 12% mai mari faţă de primele nouă luni ale anului 2020. Asta înseamnă că preţul RCA ar fi fost justificat să crească cu maxim 12%. Diferenţa până la 150% reprezintă lăcomia în formă pură a firmelor de asigurări din România.

Comentarii Facebook