Principalul dezvoltator din proiectul imobiliar mamut al Elenei Udrea, în insolvență. Ambele echipe de fotbal din Cluj sunt înscrise la masa credală


Realtopfarma SA Tamași/Corbeanca, principalul dezvoltator din Transilvania Smart City, proiectul imobiliar mamut a Elenei Udrea, a intrat în insolvență, oficial la propria cerere, însă sentința de deschidere a procedurii încă nu a fost publicată în BPI, ceea ce înseamnă, în teorie, că ar putea fi anulată în apel, potrivit Supervizor.ro.

Administratorul judiciar provizoriu, Dascal Insolvency SPRL, a prezentat, cu o zi întârziere față de noul termen limită, un tabel preliminar cu peste 160 de creditori, care au invocat creanțe în valoare totală de peste 500 de milioane de lei.

Valoarea creanțelor admise este de 95.269.129,69 lei, însă numeroase creanțe sunt „înscrise sub condiție suspensivă a neîncheierii contractului autentic de vânzare”.

Pe lista creditorilor sunt prezente și cele două echipe de fotbal din Cluj-Napoca

Principalul creditor este SDC Imobiliare SRL Cluj-Napoca, care apare în tabel cu o chirografară de aproape 39 de milioane de lei.

Pe lista creditorilor sunt prezente și cele două echipe de fotbal din Cluj-Napoca. U Cluj figurează cu 320.515 lei (în baza unui contract de sponsorizare), iar CFR apare cu 1.212.700,2 lei (creanță sub condiție suspensivă, de peste 3 ori mai mică decât suma revendicată).

În prezent, societatea Realtopfarma este administrată de Adrian Gurzău, arată datele oferite de Registrul Comerțului, și a raportat pentru 2022 un număr mediu de cinci angajați, venituri de peste 10,3 milioane lei, cheltuieli de aproape 35,7 milioane lei (pierderi de circa 25,36 milioane lei), datorii de peste 86,3 milioane lei, active imobilizate de aproximativ 50,7 milioane lei și active circulante de peste 67,4 milioane lei, dintre care creanțe de circa 62,5 milioane lei.

Amintim că, afacerea imobiliară din Cluj-Napoca a Elenei Udrea a intrat în insolvență la mijlocul lunii aprilie.Tribunalul Ilfov a admis ca firma imobiliară prin care Elena Udrea vrea să construiască un cartier de locuințe în Cluj să intre în insolvență.

Comentarii Facebook