Miercuri 24 Aprilie

Preţurile la carburanţi continuă să scadă. Cât costă benzina și motorina azi, 23 decembrie 2022


Carburanţii s-au ieftinit pentru a doua oară în această săptămână. Astfel, înainte de Sărbători benzina a coborât sub pragul de 6 lei pentru un litru la unele stații de alimentare, după compensarea de 50 de bani. 

Benzina și motorina s-au ieftinit substanțial în ultimele 3 săptămâni. În ultima lună, prețul acestora a scăzut cu 15%. Toate aceste ieftiniri însă, s-ar putea să ducă la altă măsură, și anume la eliminarea subvenției de 50 de bani începând cu data de 1 ianuarie 2023.

Această măsură a fost introdusă pe 1 iulie, din cauza scumpirilor de la acea vreme. În vară, litrul de benzină costa chiar și 8 lei și 50 de bani, iar motorina se apropia de 9 lei și 50 de bani. Jumătate din această reducere este decontată de către stat și jumătate de distribuitori. Compensarea este evidenţiată pe fiecare bon fiscal emis la staţiile de alimentare cu combustibil.

Indiferent de orașul sau de benzinăria din care alegem să alimentăm astăzi, cel mai probabil vom găsi benzină cu 6 lei și motorină cu 7 lei. Ba chiar, la unele stații de alimentare, benzina standard se găsește cu 5 lei și 96 de bani, adică sub pragul psihologic de 6 lei.

Comentarii Facebook