Prețurile apartamentelor au început să crească din nou. Cluj-Napoca - cea mai mare majorare


Prețurile apartamentelor au început să crească din nou în luna martie, iar cele mai mari creșteri au avut loc în Cluj-Napoca și București. Suma medie solicitată de vânzătorii de apartamente - atât noi, cât și vechi - s-a majorat cu 1,5 % luna trecută, ajungând la un nivel de 1.379 de euro (față de 1.358 de euro pe metru pătrat util la finalul lui februarie).

Evoluții pozitive au avut loc în patru dintre cele șase mari orașe monitorizate constant, Cluj-Napoca și Bucureștiul conducând detașat în clasamentul creșterilor de preț. Pe de altă parte, valoarea medie de listare pentru un apartament a stagnat în alte două centre regionale, variațiile consemnate pe cele două segmente de piață analizate contrabalansându-se reciproc.

Cluj-Napoca: cea mai mare majorare

În orașul de pe Someș, așteptările vânzătorilor de apartamente s-au majorat cu 2,1% în martie, acestea situându-se, în momentul de față, la o medie de 1.887 de euro pe metru pătrat util (comparativ cu 1.848 de euro pe metru pătrat util la finalul lunii februarie).

În Cluj-Napoca prețurile au crescut pe ambele segmente de piață analizate: locuințele din blocurile vechi s-au apreciat cu 1,7% ( de la 1.822 la 1.853 de euro pe metru pătrat util), iar cele din ansamblurile noi, cu 2,7% ( de la 1.874 la 1.924 de euro pe metru pătrat util).


Comentarii Facebook