Luni 6 Februarie

Prăbușire istorică a unuia dintre cei mai bogați oameni din lume. A pierdut peste 5 MILIARDE de dolari în doar 3 luniOmul de afaceri Amancio Ortega, proprietarul Inditex, a înregistrat cea mai mare scădere din top 500 miliardari ai lumii, acesta pierzând peste 5 miliarde de dolari în doar trei luni.

Astfel, dacă în 2016 Amancio Ortega era al doilea cel mai bogat om al lumii, astăzi se situează pe locul cinci în topul miliardarilor lumii, cu o avere de 69,9 miliarde de dolari.

De la începutul anului, potrivit Bloomberg Billionaires – topul miliardarilor lumii realizat de publicaţia americană Bloomberg – averea lui Ortega a scăzut cu 5,47 de miliarde de dolari, cea mai mare scădere din top 500 miliardari ai lumii, scrie Mediafax.

Înaintea lui Ortega, în topul miliardarilor, se situează Jeff Bezos (131 mld. dolari), Bill Gates (92,2 mld. dolari), Warren Buffett (88,8 mld. dolari) şi Mark Zuckerberg (75,3 mld. dolari).

În luna decembrie, Inditex a anunţat că este în căutare pentru un cumpărător pentru 16 magazine Zara siuate în peninsula Iberică, în schimbul sumei de 472 de milioane de dolari.

Conform Bloomberg, vânzările la magazinele fizice ale gigantului Inditex – care cuprinde brandurile Zara, Pull&Bear, Bershka, Massimo Dutti, Stradivarius, Oysho, Zara Home şi Uterque – sunt în scădere, în timp ce retailul online câştigă din ce în ce mai mult teren.

Comentarii Facebook