Poveste din viața lui Zoltán Teszári, milionarul RCS&RDS. De ce a abandonat un Porsche pentru o Skoda

 

Fără doar și poate cel mai discret milionar din România, Zoltán Teszári, a reușit să creeze un adevărat mister în privința persoanei sale. În arhivele publicațiilor există numai 4 fotografii cu Teszari, ultima fiind din 2011.

 

Patronul RCS&RDS va deveni cel mai bogat român după listarea la bursă a acțiunilor companiei, dar acest lucru nu îl face să își schimbe stilul care l-a consacrat. 

 

Un apropiat al omului de afaceri a povestit unele detalii interesante din viața milionarului. ”Nu și-a făcut o casă, nu-l interesează în mod special ce mașină are. Chiar mi-a zis: «Ce prost am fost că mi-am luat un Porsche. Mergeam până la Budapesta, făceam plinul la jumătatea drumului»”, își amintește unul dintre colaboratorii săi, care a acceptat să discute cu NewMoney sub rezerva anonimatului. Și, după ce a constatat că un Porsche consumă prea mult, ”și-o luat o Skodiță” pe care o consideră ”mașină bună”, atât timp cât poate face un drum de la Oradea la Budapesta.

 

Zoltán Teszári își ”urmărește toate investițiile personal”. Colaboratorul care a rupt tăcerea și-a amintit că, atunci când erau săpate rețelele subterane din Oradea, Teszári obișnuia să meargă în control: ”Muncitorii nu-l cunoșteau. Și nici nu le spunea (cine e, n.r.). După aia, suna șefii. De altfel, mersul incognito pentru a verifica activitatea grupului său cu venituri de 842 de milioane de euro în 2016 a intrat în folclor.

 

Se povestește că, odată, Teszári urmărea cu privirile mai mulți angajați care descărcau cutii dintr-o mașină, în fața unuia dintre sediile RCS&RDS. Cineva l-a întrebat revoltat de ce se uită, fără să dea o mână de ajutor. În loc să răspundă ceva, și-a suflecat mânecile și a trecut la treabă. Altă dată, a avut o discuție prelungită cu o femeie de serviciu care, după ce a aflat cine fusese interlocutorul, a scăpat mopul din mână”, a mai relatat apropiatul acestuia.

 

Știe exact ce se face în fiecare scară de bloc. El are o masă mare și are toate hărțile (cu rețelele de cablu sau fibră optică, n.r.) una peste alta. Caută, pac-pac, scoate harta: «Unde? Pe Gheorghe Lazăr?» Le știe (rețelele, n.r.) pe străzi”.

 

În presă au apărut de-a lungul anilor numai patru fotografii cu Zoltán Teszári. Cea mai recentă a fost realizată de fotoreporterii Cancan în 2011 și îl înfățișează vorbind la telefon, îmbrăcat într-o geacă groasă de iarnă. Capital a mai publicat 2 fotografii, iar a patra a apărut în Bihoreanul. În aceasta, Teszari ține în mână o cupă în mână câștigată la un campionat european de judo în 1990. Interesant este că publicația austriacă Die Presse menționa în 2007 că fotografia cu Teszári în postură de vicecampion european la judo după turneul european din 1990 ”a dispărut din arhive”.

 

Comentarii Facebook