Ponta: Cea mai FAIMOASĂ companie germană din industria auto își deschide o fabrică în România. Vine la CLUJ?

 

Premierul Victor Ponta a anunțat că una dintre marile companii germane din industria auto va deschide o fabrică în România.

 

Zilele trecute, în şedinţa de guvern, pe lista confidenţială pentru că aşa a fost înţelegerea, am aprobat un memorandum de înţelegere cu una din cele mai mari şi mai prestigioase companii din Germania, care va deschide o fabrică în România. Nu ştiu dacă e cea mai mare, dar poate că e una din cele mai faimoase. Înţelegerea dintre noi este să anunţăm împreună acest lucru”, a spus Ponta la Antena 3.

 

Întrebat despre domeniul de activitate, premierul a spus că este vorba de un domeniu ”foarte drag” României, în care lucrează deja doi mari producători importanţi.

 

Doamne ajută să putem să dăm împreună această ştire”, a mai spus Ponta, referindu-se la boardul companiei care trebuie să avizeze ultima decizie.

 

Guvernul a mai discutat și acum cinci ani cu grupul german Daimler, dar fabrica Mercedes Benz a fost construită în Ungaria, la Kecskemét. Investiția a fost de 800 milioane euro şi au fost create 2.500 locuri de muncă.

 

Președintele Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu, a anunțat că în maxim o săptămână va fi semnat contractul cu un important jucător din insdustria auto, care va face la Jucu, în Tetarom 3, o  investiție de 200 de milioane de euro.

 

Investiție de 200 de milioane de euro la Jucu: Contractul ar putea fi semnat săptămâna viitoare

Comentarii Facebook