Patronatul HoReCa: Prețurile la restaurante vor fi majorate, iar meniurile vor fi schimbate

 

Majoritatea restaurantelor pregătesc majorări de prețuri până la finele anului, dar și schimbări de meniuri. 

62% dintre proprietarii de restaurante consideră o prioritate schimbarea meniurilor, iar 45% cred că serviciile de livrare vor rămâne o componentă importantă a activității.

33% din restaurante planifică creșterea prețurilor în 2021, cea mai ridicată pondere de până acum și doar 23% mai preconizează o diminuare a activității. 

Creșterea costurilor din partea furnizorilor capătă importanță, fiind menționată de 40% dintre aceștia. 

Aceste concluzii sunt incluse Barometrul Gault&Millau și se bazează pe aproximativ 100 de chestionare și interviuri efectuate cu reprezentanți ai industriei ospitalității din peste 10 orașe din România.

Ce schimbări vor face restaurantele

62% - vor modifica meniurile

45% - vor crește numărul livrărilor

33% - vor crește prețurile

23% - vor diminua activitățile

Principalele provocări ale restaurantelor

51% - traficul redus de clienți

46% - pierderea unor angajați cheie

40% - creșterea costurilor furnizorilor

Schimbări în comportamentul clienților

73% - creșterea interesului pentru calitatea ingredientelor

47% - creșterea timpului petrecut în restaurant

26% - scăderea bonului mediu

Comentarii Facebook