Parndorf la Cluj! O investiție de 100 de milioane de euro în cel mai mare parc comercial din Transilvania. Vezi unde va fi amplasat


Un parc comercial uriaș ar trebui să fie realizat în Florești- o investiție de 100 milioane de euro

Investiția de peste 100 de milioane de euro aparține Urbano Group, fondat de mai mulți investitori români. Parcul comercial ar trebui să fie cel mai mare din Transilvania.

Proiectul este realizat de Altrade Com SRL, condusă de omul de afaceri clujean Mircea Vasile Ilea. Potrivit datelor, societatea a raportat în 2022 o cifră de afaceri de 8,2 milioane lei și un profit de 1,9 milioane lei.

Proiectul va fi construit în zona de vest a orașului Cluj-Napoca, în localitatea Florești, pe o suprafață de 27 de hectare.

„Proiectul face parte dintr-o nouă serie de investiții, cu viziune pe termen lung, pe care le derulăm în zona metropolitană Cluj. Ne propunem să creăm o nouă destinație de funcțiuni integrate și suntem încrezători că alături de un partener experimentat precum Nhood vom oferi comunității un proiect care vine în întâmpinarea nevoilor sale”, afirmă Ciprian Comșulea, Executive Manager Urbano Group, potrivit economedia.ro.

Asociații firmei Altrade Com SRL Cluj sunt Mircea Vasile Ilea, cu 46,5% din capitalul social, Alexandru Șerban Paul, cu 36,5%, și firma Ascom Impex, cu 17%. Ascom Impex este deținută în cote egale de Mircea Ilea și Steliana Daniela Ilea.

Proiectul Urbano Shopping & Living ar trebui să fie dezvoltat în două faze.

Prima fază, programată pentru perioada 2024 – 2025, va include o galerie comercială, un hub de restaurante drive-in, un hipermarket cash & carry, un supermarket și un magazin de bricolaj.

Faza a doua, care se va desfășura între 2025 și 2026, va adăuga funcțiuni complementare. Urbaniștii județului Cluj au dat un aviz favorabil proiectului, conform economedia care citează ziarul Ziua de Cluj.

Proiectul a fost în faza de elaborare a PUZ-ului și a studiilor de specialitate și a fost discutat în ședința din 7 martie 2024 a Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism a Consiliului Județean Cluj.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a întrebat dacă va fi practic un mall în zonă, iar răspunsul proiectantului a fost că nu este un mall în adevăratul sens al cuvântului, ci un ansamblu de magazine, galerii comerciale și funcțiuni de servicii, similar cu Parndorf din Austria.

Societatea Altrade Com SRL este deja prezentă în zona Florești – Gilău cu investiția în parcul logistic-industrial URBANO PARKS.

Urbano Group este un integrator de dezvoltare și administrare a proiectelor de investiții în proprietăți logistice și industriale, rezidențiale, de birouri și comerciale. Începând cu 2016, dezvoltările grupului sunt concentrate în Cluj-Napoca și Zona Metropolitană Cluj. Urbano Parks este un dezvoltator imobiliar din Cluj-Napoca, cu o experiență de peste 20 de ani în real estate și reunește investitori precum Mircea Ilea, Alexandru Șerban și Daniel Paraschiv.

Comentarii Facebook