Ne mai facem vacanța în străinătate în 2024? Prețurile destinațiilor de vacanță au crescut de două ori față de anii trecuți!


Ne apropiem de perioada concediilor, însă s-ar putea să renunțăm la destinațiile din străinătate și să ne facem vacanța acasă sau prin împrejurimi, asta după ce prețurile parcă au explodat. 

Totuși, dacă v-ați planificat deja vacanța în străinătate trebuie să știți că în acest an veți scoate mai mulți bani din buzunar pentru cazare și mâncare, prețurile crescând și de două ori fața de anii trecuți. 

Spre exemplu, cei care rezervă doar cazarea pentru 3 nopți în Roma, vor plăti pentru aceeași cazare, mai mult decât dublu față de acum 2 ani. Asta înseamnă că dacă în anul 2022 cazarea pentru două persoane ajunge la aproximativ 345 de euro, acum prețul poate ajunge și la 850 de euro. 

Dacă doriți un sejur all inclusive și alegeți Turcia ca destinație de vacanță, trebuie să fiți pregătiți financiar, deoarece și Turcia este mai scumpă în acest an din cauza inflației. În Turcia, rata anuală a inflației a continuat să crească, apropiindu-se de 70%, multe din scumpiri venind din zona alimentelor și serviciilor de cazare.

De asemenea, un sejur ultra all inclusive, pentru două persoane, cu avion inclus, ne va costa în 2024 undeva cu peste 700 de euro în plus. Spre exemplu, în Turcia, dacă anul trecut găseam în luna iulie, un sejur la prețul de 2.250 de euro, în acest an îl vom găsi la 2.970 de euro. 

Așadar, având în vedere aceste prețuri, românii se reorientează și caută cazări cu bucătărie sau chicinetă în Grecia sau alte detinații mai puțin cunoscute, dar mai ieftine. 

Comentarii Facebook