Muncești 2 ore, plătești taxe ca pentru 8 ore. Legea contractelor part-time a fost promulgată, în plină criză economică!


Vești proaste pentru angajații part-time! Președintele Klaus Iohannis a publicat legea care prevede taxarea contractelor part-time. Concret, indiferent că omul muncește doar două ore, impozitul va fi ca pentru opt.

Guvernul a adoptat ordonanța de modificare a Codului Fiscal, cu o serie de prevederi, printre care și suprataxarea contractelor part-time. Adică, salariații cu norme reduse, contribuțiile sociale vor fi plătite prin raportare la salariul minim aferent unei norme întregi, nu în funcție de numărul de ore lucrate, scrie Observator.

Această prevedere face parte dintr-o ordonanță, ordonanța 16 de modificare a Codului Fiscal, care a fost emisă de Guvern în luna august a acestui an și a trecut de Camera Deputaților. Pe 16 noiembrie, a emis o lege privind această ordonanță, modificarea Codului Fiscal. A fost atacată partea cu supraimpozitarea contractelor part-time în zona Curții Constituționale, iar pe 14 decembrie, Curtea Constituțională a decis că această prevedere este legală și trebuie aplicată. Se va aplica începând de la 1 ianuarie 2023. A fost aspru criticată această prevedere cu suprataxarea contractelor cu jumătate de normă, pe motiv că în România, în prezent, inflația a ajuns la un nivel record de 17 % și că în prezent 35% din populație este cu risc de sărăcie.

Comentarii Facebook