Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, vrea să ÎNGHEȚE prețul carburanților


Ministrul Finanțelor a anunțat că accizele la combustibili ar putea fi reduse, iar prețul sî fie plafonat. Teama Guvernului este că de la 1 ianuarie prețurile ar putea să crească, ca urmare a măsurilor haotice luate.

Se încearcă o asociere cu Ordonanța aceasta faimoasă (n.red. - cea prin care au fost introduse mai multe modificări fiscale inclusiv taxa pe activele financiare ale băncilor). N-are Guvernul nicio vină. Acestea sunt obligațiile pe care le ai de aplicat ca țară membră a Uniunii Europene vizavi de creșterea aceasta a accizei. Sunt Directive europene”, a spus Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice, sâmbătă, la România TV.

Valoarea accizelor din România este de 48% la motorină și aproximativ 50% la benzină, unul dintre cele mai ridicate la nivel european, a mai subliniat demnitarul de la MFP.

Cu alte cuvinte este loc de manevră. Față de prețul de producție, în România, nivelul acestor taxe este foarte ridicat. Atunci, trebuie un set de măsuri. Putem să discutăm, după cum am spus în toamnă, de o reducere a acestei accize. Dar cum facem să ne asigurăm că această reducere se va regăsi la pompă, pentru că noi, fiind captivi la pompă, cu siguranță companiile, cum a fost și cazul reducerii TVA la 9%, în 2015, nu transferă către pompă acea reducere?”, a detaliat Teodorovici.

Ministrul a spus că se discută și plafonarea prețului la carburanții, pentru șase luni.

Comentarii Facebook