Ministrul Energiei a explicat ce ar trebui să facă românii pentru a nu plăti mai mult la factură. „Citirea indexului la timp este foarte importantă”


Ministrul Energiei ar vrea ca toți românii să citească lunar indexul pentru ca factura să reflecte consumul actual și nu cel de anul trecut, iar românii să nu plătească bani în plus.

În continuare sunt însă categorii importante, precum producătorii de medicamente și o serie de servicii publice, care riscă să fie ocoliți de plafonări. Epopeea OUG pe energie continuă, după ce la nivel european patru țări s-au opus unui sistem de plafonare a prețurilor și consumului.

Marcel Ciolacu a cerut comisiilor de politică economică și de industrii, care au fost sesizate pe fond cu întocmirea raportului la ordonanța privind energia, să-i invite la dezbaterile asupra actului normativ pe reprezentanții producătorilor, distribuitorilor, furnizorilor, precum și ai celorlalți actori implicați în acest domeniu strategic.

OUG privind măsurile aplicabile clienților finali din piață de energie electrică și gaze naturale în perioada 1 aprilie 2022 - 31 martie 2023, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul energiei, ar trebui să fie gata în aceste zile, însă aleșii mai întârzie cu modificările. 

Nicolae Ciucă susține ajutarea familiilor cu trei sau mai mulți copii pe perioada iernii

Nicolae Ciucă spunea, zilele trecute, că nu au fost finalizate modificările la OUG 119 privind energia aflată în dezbatere în Parlament, menționând că urmează să fie transpuse și propunerile și măsurile care au fost stabilite la nivelul Uniunii Europene.

De asemenea, Ciucă spunea că susține amendamentul adoptat în Senat privind facilitățile acordate familiilor cu trei și mai mulți copii, dar este discutată și varianta cu acordarea de vouchere, urmând să fie aleasă propunerea care este cel mai simplu de aplicat, potrivit Antena 3 CNN.

Ministerul Energiei ar vrea ca toate persoanele să dea consumul lunar, citind indexul în fiecare lună, ca să nu plătească sume mai mari, iar dacă cineva nu citește indexul, atunci consumul să fie la luna din anul trecut. De pildă, pentru octombrie, dacă nu este citit indexul, să fie consumul de anul trecut din luna octombrie.


Comentarii Facebook