Ministerul Sănătății a suplimentat cu 35.000 numărul de vaccinuri antigripale, drept măsură de precauție


Ministerul Sănătăţii a decis suplimentarea numărului de vaccinuri antigripale, având în vedere numărul foarte mare de persoane care s-au îmbolnăvit în ultima perioadă.

Astfel, ministrul Sănătății, Victor Costache, a aprobat suplimentarea cu încă 35.000 a numărului de doze de vaccin gripal pentru campania de vaccinare a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii (MS).

Potrivit MS, până la data de 19 ianuarie, un număr de 1.447.831 de persoane cu risc de îmbolnăvire au fost imunizate antigripal din cele 1.500.000 doze achiziţionate. De asemenea, a fost organizată o colaborare interdisciplinară cu Institutele de Boli Cardiovasculare din Bucureşti, Cluj-Napoca, Târgu Mureş, Timişoara, dar şi cu Spitalul Polisano din Sibiu.

Colaborarea a fost organizată pentru asigurarea unei tehnici extracorporale de suport cardiac şi respirator prelungit pentru persoanele cu insuficienţă respiratorie severă – ECMO. Aceasta este o tehnologie modernă folosită ca suport în astfel de situaţii, se mai arată în comunicat.


Comentarii Facebook