Duminica 28 Aprilie

Ministerul Finanţelor anunţă că a fost o greşeală în OUG: Salariile profesorilor se vor majora cu 13%, de la 1 ianuarie, aşa cum se stabilise


Din ianuarie 2024, profesorii vor primi o majorare a salariilor de 13%, aşa cum se stabilise inițial. Contrar textului OUG în care apăreau 8% în loc de 13%. 

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a afirmat că pe site a fost încărcată o variantă mai veche a „Ordonanței-trenuleț”. Astfel, el a asigurat că salariile profesorilor vor fi majorate cu 13%, începând cu data de 1 ianuarie 2024.

În mod surprinzător, potrivit proiectului de OUG publicat astăzi pe site-ul MFP, salariile profesorilor ar fi fost majorate cu doar 8%.

„(3) Prin excepție de la prevederile alin. (1) și de la prevederile art. 12 alin. (2) din Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările şi completările ulterioare, cuantumul brut al salariilor de bază ale personalului didactic, personalului didactic auxiliar precum și ale personalului nedidactic din sistemul naţional de învăţământ se majorează în anul 2024 cu 20% în două tranșe, după cum urmează:

a) începând cu data de 1 ianuarie 2024 se acordă o majorare cu un procent de 8% faţă de nivelul acordat pentru luna decembrie 2023;

b) începând cu data de 1 iunie 2024 se acordă diferența până la 20%”, spune proiectul de OUG.

Guvernul a corectat ordonanța de urgență publicată în dezbatere publică miercuri și a modificat procentul cu care vor fi majorate salariile profesorilor de la 1 ianuarie. Față de varianta inițială, unde majorarea era de doar 8%, deși profesorilor li se promisese 13%, în varianta a doua publicată pe site-ul ministerului de Finanțe apare procentul corect. Astfel, de la 1 ianuarie, salariile profesorilor cresc cu 13%, urmând ca diferența de 7% până la promisiunea guvernului pentru 2024 de 20% majorare să se aplice de la 1 iunie. 

Comentarii Facebook