Metehnele se uita greu. 20 % dintre institutiile bugetare clujene si-au pus sporuri ilegale pe luna martie

 

20 la suta dintre institutiile clujene au primit aviz nefavorabil in ceea ce priveste modul de calcul al salariilor pe luna martie. Bugetarii si-au trecut sporuri ilegale, uitand ca acestea nu se mai acorda de ceva vreme.

 

Directorul Agentiei Judetene pentru Prestatii Sociale, Anca Barbu, sustine ca aceste institutii au trecut in grila de salarizare sporul de stabilitate si pe cel de dispozitiv, care, potrivit legii, nu se mai pot acorda. “Noi le-am dat aviz negative si ei trebuie in decurs de cinci zile sa faca corecturile necesare si sa ni le trimita”, a declarat Anca Barbu.

Din luna martie, Agentia de Prestatii Sociale este institutia care are rolul de a verifica daca institutiile deconcentrate respecta legislatia in ceea ce priveste salarizarea bugetarilor. In cazul in care in termen de cinci zile, institutiile nu isi refac statele de plata, Agentia va sesiza Curtea de Conturi.

Printre institutiile care se supun acestui control se numara primariile, unitatile scolare si centrele din subordinea Directiei de Asistenta Sociala si Protectia Copilului.

Legea salarizarii unitare prevede ca o parte din sporuri sunt incluse, de la 1 inuarie 2010, in salariile de baza. Printre acestea se numara sporul de vechime si salariul de merit. Legea prevede ca alte sporuri se acorda in limita a 30% din salariul de baza. Pe de alta parte, desi unele sporuri sunt prevazute in lege, ele sunt blocate in 2010, din cauza restrictiilor bugetare.

Comentarii Facebook