Mechel vinde toate combinatele pe care le are în România, dar nu oprește producția

 

Mechel anunță că întreprinderile din grup vor continua să funcționeze până la vțnzarea acestora.

 

În data de 21 septembrie a avut loc ședința Consiliului de Administraţie OAO Mechel la care printre altele s-au discutat măsurile de restructurare a activelor grupului din cadrul noii strategii aprobată în luna mai, având ca scop îmbunătăţirea rezultatelor financiare şi majorarea valorii capitalizate a Companiei. 

 

În lista întreprinderilor recomandate spre vânzare, printre altele, au intrat și uzinele siderurgice din România: Mechel Câmpia Turzii, Ductil Steel Buzău, Ductil Steel Oțelu Roșu, Mechel Târgoviste, Laminorul Brăila.

 

Decizia de vânzare a acestor active nu presupune oprirea permanentă a producției. Mai mult decât atât, pentru evitarea închiderii întreprinderilor, Mechel va depune eforturi maxime spre păstrarea uzinelor în stare funcțională. Grupul Mechel este interesat în asigurarea valorii capitalizate maxime a activelor sale din România.

 

În scopul realizării acestui obiectiv conducerea Mechel a fost nevoită să ia o serie de măsuri de optimizare a producţiei şi minimizare a costurilor. Astfel a fost suspendată temporar funcţionarea unor secții şi au fost disponibilizați o parte din angajați. În același timp aceste măsuri au permis păstrarea viabilității întreprinderilor. Cea mai mare parte dintre angajați vor fi păstrați. Toţi angajaţii disponibilizaţi vor primi compensaţii conform cu legislaţia în vigoare şi a Contractelor colective de muncă”, se arată într-un comunicat Mechel.

 

Directorul General al Diviziei Est-Europene Mechel, Yurii Guschin, a declarat că: ”Aş vrea să subliniez, că decizia Consiliului de Administraţie se referă la o posibilă schimbare a proprietarului întreprinderilor. Întreprinderile Mechel din România vor avea regim de funcţionare în condiţii normale în conformitate cu programul de încărcare a capacităţilor şi conjunctura pieţii. La Mechel Târgovişte, Ductil Steel Buzău şi Laminorul Brăila vor funcţiona toate capacităţile de producţie conform programului aprobat. La Mechel Câmpia Turzii va funcţiona secţia trăgătorie de oţel. Ductil Steel Oţelu Roşu va funcţiona în condiţii normale. Considerăm că măsurile efectuate ne vor permite să păstrăm viabilitatea întreprinderilor”.

Comentarii Facebook