Luni 20 Martie

Marius Budăi se opune creșterii vârstei de pensionare. PNRR-ul rămâne, însă, neschimbat! Așa că ministrul se opune, deocamdată, cam...degeaba!

Ministrul Municii, Marius Budăi, a intervenit în scandalul din Coaliție, mai precis în dezbaterea privind creșterea vârstei de pensionare a femeilor, de la 63 de ani la 65 de ani, asumată prin PNRR.  Acesta susține că PSD nu este de acord cu creșterea vârstei de pensionare, până când speranța de viață nu crește, deși aceasta a fost asumată prin PNRR.

”Tot mai des mă întreb oare ce au gândit acești oameni când au gândit PNRR. Din punctul meu de vedere, sigur nu s-au gândit la oameni pentru că noi nu avem speranța de viață din vest și nu putem să punem carul înaintea boilor. 

Eu cred că noi suntem obligați întâi să ridicăm speranța de viață a oamenilor și apoi să discutăm câteva aspecte care deja există în legislația actuală. Nu văd de ce am înlocui niște lucruri care funcționează bine și nu văd de ce, după vârsta de 65 de ani, am interzice dreptul la pensie al anumitor cetățeni. 

Dreptul la pensie, am spus foarte bine, pentru că dacă îi prelungești vârsta de pensie (n.r. de pensionare) îi interzici dreptul la pensie și atunci noi, PSD, am spus-o de multe ori că nu susținem acest aspect, a declarat Budăi la România TV

Ministrul Budăi a mai spus că PSD nu va susține sub nicio formă varinata de creștere a vârstei de pensionare. 

Ministrul Muncii a mai explicat și faptul că CCR a dat posibilitatea româncelor să lucreze până la vârsta 65 de ani, însă legea 263 din 2010,, care este în vigoare de la 1 ianuarie 2011 are în anexa nr. 5 o prevedere legată de creștere graduală a vârstei de pensionare, atât pentru femei, cât și pentru bărbați. 

”Iar în ianuarie 2030, dumneavoastră, doamnele, veți ajunge la vârsta de 63 de ani. Vedem evoluția până atunci a ridicării nivelului de trai, speranța de viață(...) și atunci vom discuta despre o eventuală etapizare. De creșterea vârstei,  noi, PSD, ne opunem total și nu vom aproba acest lucru. Da, suntem de acord să încurajăm pe cineva să stea în câmpul muncii și acum dacă cineva își dorește să muncească atât de mult, atât cât sănătatea îi permite, legea nu o interzice. Dar PSD nu susține majorarea vârstei de pensionare”, a mai adăugat ministrul muncii.

Foto: Facebook/Marius Budăi

Comentarii Facebook