Luni 26 Septembrie

Limită la cumpărături în unele magazine, pentru a nu dispărea produsele de bază de pe rafturi


O serie de magazine din România au impus limită la cumpărături, pentru a nu dispărea de pe rafturi produse de bază.

Imagini trimise de telespectatori Digi24 arată că la raftul de zahăr a fost pus un anunț prin care cumpărătorii erau rugați să nu ia mai mult de 5 baxuri. Chiar și în aceste condiții, zahărul lipsea de la raft. Iar în aceași situație erau și uleiul și făina. Situațiile sunt punctuale, explică reprezentanții din industrie, care spun că nu există motive de îngrijorare la acest moment în ce privește o eventuală criză a produselor la raft

George Bădescu, director Asociația magazinelor: ”Nu există motive de îngrijorare. Într-adevăr există situații mai tensionate, dificultăți care apar inerent în ce privește gestionarea lanțurilor de aprovizionare. Situația specială este dată de pandemie. Aici avem factorul principal, incertitudinea legată de momentul în care aceasta se va sfârși.

Au fost niște factori ca dădeau impresia că ne apropiem de finalul ei. Nu este așa. Această incertitudine continuă să provoace tensiuni, însă se lucrează, sunt soluții și nu putem vorbi în acest moment de o criză alimentară”.

În Cluj, în luna octombrie, fuseseră golite rafturile cu produse de bază, precum făina. Din fericire, lucrurile s-au calmat și nu s-a ajuns la criza din martie 2020.

Comentarii Facebook