Licențele de taxi din Cluj-Napoca nu mai sunt o afacere! Prețul a scăzut foarte mult din cauza pandemiei


Licențele de taxi din Cluj-Napoca s-au ieftinit foarte mult din cauza pandemiei. Acum o licență eliberată gratuit de Primăria Cluj-Napoca se vinde pe piață mult mai ieftin din cauza costurilor tot mai mari și a lipsei clienților.

Dacă, în 2017 - 2018, o licență de taxi se vindea cu prețuri cuprinse între 20.000 - 30.000 de euro, fiind o adevărată mină de aur, acum prețul de pe site-urile de anunțuri este de 8.000 de euro, dar după negocieri scade chiar și la 5.000 de euro. 

Motivele sunt multiple. Pandemia a redus numărul de clienți și orele de muncă. RCA -ul, carburanții și piesele s-au scumpit, astfel că chiria pentru 12 ore a scăzut de la 160 de lei pe zi la 80 de lei pe zi. Ce care dețin multe licențe nu mai au cui le închiria.

În plus, serviciile de ride-sharing contribuie la declinul taximetriei.

50 de taximetre sunt parcate în Someșeni

Unele surse spun că în Someșeni sunt parcate 50 de taximetre, deținute de o singură persoană, care nu le mai scoate pe traseu, pentru că nu rentează. ”Nu merită să le scoată pe traseu pentru că nu găsește oameni și nu face bani. Numai RCA -ul la 50 de mașini îl costă o mulțime de bani”, ne-a spus un taximetrist. 

Boc vrea mai multe taximetre electrice

”În Cluj-Napoca avem 4 taximetre la 1000 de locuitori, deci ar trebui să avem 1300 de autorizații. Când a apărut legea, erau 3000 de taximetre și legea lăsa posibilitatea să se ajungă la 1.300, prin neeliberarea altora noi. Azi avem, în jur de 2.500 de licențe, dar ar trebui să avem 1300. Legea nu ține cont de particularitățile marilor aglomerări urbane. Noi propunem 100-200 de taximetre electrice. Azi nu avem cadrul legal, dar vom propune să ni se permită să eliberăm mai multe autorizații”, a spus Emil Boc, la o emisiune online.


Comentarii Facebook