Lege ca marile magazine să fie închise duminică. Românii sunt trimiși la piață


Parlamentarii dezbat o inițiativă legislativă prin care să fie limitat accesul românilor la supermarketuri în zilele de duminică și aceste unități să fie mutate la o distanță de cel puțin cinci kilometri în afara orașelor.

Proiectul de lege pentru modificarea și completarea Legii 321/2009, privind comercializarea produselor alimentare, definește termenul de supermarket drept o unitate de vânzare cu autoservire, ce oferă o gamă extinsă de produse alimentare și nealimentare și care are o suprafață minimă de 800 mp. 

Inițiativa mai propune un program de funcționare săptămânal pentru supermarketuri, în care de luni până vineri, inclusiv, programul să fie între orele 8 și 22, sâmbăta între orele 8 și 14, iar duminica să fie închise.

Cei care au propus aceste lucruri sunt deputații PNL Nini Săpunaru și Tinel Gheorghe. Ideea ar fi ca aceste măsuri să ajute producătorii români să-și vândă produsele, în piețe.

Legi similare sunt în Europa. În Polonia, din 2018, este în vigoare o astfel de lege, pentru ca oamenii să stea mai mult cu familiile. La fel este și în Ungaria, dar și în Germania.

Comentarii Facebook